Diabo News

10 nov. 2005
CATBOEK
Diabo werkt aan nieuw CATBOEK

Jaren geleden verloor ik al mijn hart aan het spectaculaire catamaranzeilen. Nu heb ik de kans om alle kennis en ervaring te bundelen. Niet alleen van mijzelf, maar ook van andere catzeilers. Tijdens de Hiswa 2006 verschijnt het resultaat: een eigentijds CATBOEK.

read more

5 sep. 2005
Nieuwe dienst
Fotografie als toegevoegde waarde

Praatje, plaatje… Het klinkt zo simpel en sinds kort is dat het ook, want ik kan nu digitaal de foto’s bij mijn teksten leveren.

read more

4 sep. 2005
Team Holmatro / VX 40-klasse
Pr-ondersteuning Team Holmatro

Catamarans zijn spectaculair, snel en fascinerend. Genoeg redenen dus om ze als publiekstrekker in te zetten tijdens de Volvo Ocean Race. Het olympische Tornado-duo Mitch Booth en Herbert Dercksen realiseerde het idee en kwam met de Volvo Extreme 40 cat. De zeilers richtten de VX 40-klasse op en Holmatro Marine Equipment stapte als eerste in het veelbelovende project. Want met een Grand Prix serie tijdens vijf stopovers van de Volvo Ocean Race is spektakel verzekerd.

read more

4 sep. 2005
Hobie 16 Worlds 2005
Verslaggeving Hobie 16 Worlds 2005

Elf dagen ‘Hobie Way of Life’... en ik mag er verslag van doen. Oftewel, van dinsdag 25 oktober tot en met vrijdag 4 november verzorg ik de dagelijkse verslaggeving van de Hobie 16 Worlds in het Zuid-Afrikaanse Port-Elizabeth.

read more

4 sep. 2005
41ste 24-Uurs Zeilrace
24-Uurs Zeilrace 2005 was genieten

De 41ste 24-Uurs Zeilrace was puur genieten. Mooie Hollandse luchten, goede wind en zonneschijn… het was wel eens anders. Van de 584 gestarte jachten, passeerden er 497 reglementair de finishlijn. Ze werden op zaterdagavond 27 augustus groots onthaald in de oude haven van Medemblik. Daar bleef het nog tot diep in de nacht gezellig.

read more

26 jul 2005
vanUden TUDelft Zeilteam
Diabo dobbert mee in offshore

Inmiddels heeft de vloot van de Tour de France à la Voile de Middellandse Zee bereikt. Daar keerde het tij voor het tot dan toe onfortuinlijke vanUden TUDelft Zeilteam. De mastbreuk in de langste offshore met de finish in zicht en in achtste positie, bleek enorme impact op de Nederlandse studenten te hebben. Maar na de tegenslagen van de eerste periode herpakten de mannen zich en deden ze voorin mee. Sebbe Godefroid tipte mij dat ik als journalist tijdens één etappe mee aan boord mocht. Dat werd dus de tocht van zaterdag 23 juli van Sète naar Hyères, 116 mijl.

read more

20 jun. 2005
Zwitserleven Ronde om Texel 2005
Verpletterend Rondje

De 28ste Zwitserleven Ronde om Texel gaat de boeken in als spectaculair, verpletterend en oersnel. Wouter Samama en Jeroen van Leeuwen vermorzelden het Ronderecord met maarliefst 19 minuten. Zij hadden slechts 2 uur, 11 minuten en 11 seconden nodig om hun Tornado rondom het eiland te sturen. Mischa Heemskerk en Sander de Boer finishten vijf minuten later met hun Hobie Tiger. Die marge was groot genoeg voor de overwinning op handicap. Voorafgaand aan de start was de chaos in de branding echter ongekend groot. De hoge rollers in combinatie met de aanlandige wind zorgden voor veel spektakel.

read more

5 mrt. 2005
Zeilen 6 is uit
Blunder Blues vanaf de trampoline

Na alle sfeer- en succesverhalen over de spectaculaire Zwitserleven Ronde om Texel, nu eens een regelrechte ‘blunder blues’ vanaf de zoute trampoline. Vorig jaar verzorgde ik niet alleen de communicatie van ’s werelds grootste catamaranrace, maar deed ik wederom een gooi naar de damesbokaal.

read more

6 mrt. 2005
Nautique nr. 4 is uit – Holland Special
Zomer op de Amsterdamse grachten

Als de zon schijnt en de temperatuur aangenaam warm is, lijkt heel Amsterdam uit te varen. Alles wat enigszins drijft, wordt ingezet als vervoermiddel over de grachten. Bij elkaar een bonte verzameling van mens en materiaal. Voor Nautique stapte ook ik samen met fotograaf Peter Monteny in een boot en toerden we door Amsterdam.

read more

20 mei 2005
Zwitserleven Sailing Team
Plannen onthuld tijdens persbijeenkomst

Het Tornado-zeilteam Mitch Booth en Herbert Dercksen gaat in samenwerking met Zwitserleven nog vier jaar door. Dat maakten de topzeilers op 19 mei 2005 bekend tijdens de persconferentie in VakZuid (A’dam).

read more

3 jun. 2005
CATmagazine 9
Catamaranzeilen met paralympische medaillewinnaar

In april 2005 klom ik aan boord bij paralympisch zeiler Thierry Schmitter. Nadat we eind vorig jaar de vuurdoop hadden gehad op een F18 bij windkracht zes, gingen we er nu serieus voor op een Dart 18.

read more

20 mei 2005
Waterwinkel
Doorstart waterwinkel.nl in de media

Deze winter werd het even zwart op www.waterwinkel.nl. De online watersportzaak was failliet. Feije en Wilma Haadsma wilden het brede aanbod niet verloren laten gaan en namen de zaak over. Ze raadpleegden mij over de media-aanpak.

read more

20 mei 2005
Jets Marivent
Pr-ondersteuning van Jets Marivent in Nederland

Sinds mei 2005 bied ik Jets Marivent pr-ondersteuning in Nederland. Het Spaanse bedrijf is reeds vijftien jaar gespecialiseerd in recreatieve producten (waterscooters, buitenboordmotoren en sportboten) en wijdt zich aan de import en distributie van het assortiment van het Canadese bedrijf Bombardier.

read more

20 mei 2005
ABN AMRO North Sea Regatta 2005
Geslaagd zeilspektakel

De heftige omstandigheden tijdens de 60ste ABN AMRO North Sea Regatta zorgden voor veel spektakel op de wedstrijdbanen. Van vrijdag 13 tot en met maandag 16 mei 2005 streden bijna 600 boten in achttien verschillende klassen om de eer.

read more

5 mei 2005
VAN UDEN – TU DELFT SAILING TEAM
Perscontacten Van Uden – TU Delft Sailing Team

Op vrijdag 22 april 2005 startte het Van Uden – TU Delft Sailing Team officieel zijn driejarige campagne voor de Tour de France à la Voile. Dat gebeurde in Marina Stellendam waar Roy Heiner de Mumm 30 van de studenten feestelijk doopte.

read more

5 mei 2005
ABN AMRO North Sea Regatta
ABN AMRO North Sea Regatta gestart

Dinsdagavond 3 mei gaf Erica Terpstra, voorzitter van het NOC*NSF, voor de Scheveningse kust het startschot voor de 60ste Vuurschepenrace. Daarmee ging tevens de ABN AMRO North Sea Regatta van start.

read more

13 mrt. 2005
Oryx Quest 2005 – Team Cheyenne
Cheyenne door mastbreuk uit de race

Op woensdagmiddag 9 maart 2005 kwam het nieuws per e-mail binnen: “Cheyenne had die ochtend voor de Argentijnse kust zijn mast verloren. De bemanning was ongedeerd, maar zwaar teleurgesteld.” Aan boord van Steve Fossett’s recordbreker Cheyenne zat de Nederlandse navigator Wouter Verbraak, voor wie ik de perscontacten in Nederland verzorgde.

read more

13 mrt. 2005
Nautique
Nautique in een nieuw jasje

Tijdens de 50e Hiswa werd het vernieuwde Nautique gepresenteerd. De meningen waren verdeeld, maar zoals hoofdredacteur Arthur van ‘t Hof zei: “Zo hoort dat ook bij een rigoureuze restyling.” Het magazine heeft een modernere uitstraling gekregen. In deze eerste editie van 2005 is tevens het 10 pagina's tellende artikel over TanzaCat 2004 opgenomen.

read more

3 jan. 2005
DIABO NIEUWS
DIABO NIEUWS nr.1 is uit

Bijna twee jaar geleden stuurde ik mijn eerste mailing uit. De kop luidde destijds: ‘Hoe krijgt u een goede tekstschrijver boven water’. Nu wilde ik met iets anders voor de dag komen.

read more

3 jan. 2005
Hiswa 2005
Diabo op Hiswa 2005

Tijdens de Hiswa 2005 verzamelt de watersportindustrie zich weer traditioneel in de RAI te Amsterdam. Dat gebeurt dit jaar voor de vijftigste keer.

read more

17 jan. 2005
CATmagazine nr. 7 is uit!
Lees over TanzaCat en Aruba Catamaran Regatta 04

In oktober en november 2004 vonden twee tropische catamaranevenementen plaats: TanzaCat en de Aruba Heineken Catamaran Regatta. Ik was erbij en schreef voor CATmagazine twee reportages.

read more

16 jan. 2005
Olympisch Tornado-team Booth/Dercksen
Pr-ondersteuning nieuwe Tornado-campagne

“We hebben geen medaille gehaald, dus we moeten wel doorgaan”, verkondigden Mitch Booth en Herbert Dercksen deze zomer vanuit de olympische haven in Athene. Ze voegen daad bij woord, want de mannen gaan door op weg naar de Olympische Spelen van 2008 in Bejing.

read more

16 jan. 2005
ABN AMRO North Sea Regatta 2005
Pr-ondersteuning NSR 2005

De ABN AMRO North Sea Regatta 2005 belooft nog groter en nog spectaculairder te worden. Ook voor mij wordt het een bijzonder evenement, want ik zal een duo-rol hebben.

read more

16 jan. 2005
Watersportcongres 2005
Communicatie Workshops

Op zaterdag 29 januari zal ik net als in 2004 twee workshops geven tijdens het Watersportcongres in Houten.

read more

26 dec. 2005
Rolex Sydney Hobart Race 2005
They are off... New images online

The 2005 Rolex Sydney Hobart Race started this afternoon at 13.20 hours local time. 85 Teams set sails for one of world’s toughest offshores. As expected, the two bigger canting keel Maxi’s, Wild Oats XI and Alfa Romeo quickly leaded the fleet out of the bay.

read more

20 nov. 2005
Panama Sailing Trip
Panama Adventure

Onboard the 63-feet trimaran Ladyhawke of Panamaniac Charter, I will discover the beauty of Panama at the Pacific side.

read more

20 nov. 2005
Volvo Ocean Race and Sydney Hobart Race
Diabo goes down under

read more

19 nov. 2005
Photography
New images online

read more

20 nov. 2005
Hobie Cat 16 Worlds 2005
South African Glory at Hobie Cat 16 Worlds 2005

The sailing conditions in Port Elizabeth went from one extreme to the other, which made true winners of the 2005 World Champions Hobie Cat 16. The competitors had to deal with squalls up to 40 knots and high surf, alternated with calm weather and flat water. The South Africans Shaun Ferry and Michele Le Sueur knew how to play this home game and won the title.

read more

Diabo on Twitter