Diabo Nieuws

7 feb. 2006
Volvo Ocean Race 2005-06

Actiefoto's spectaculaire havenrace online

Photo credit:

Team ABN AMRO 1 zette zaterdag 4 februari 2006 de overwinningsreeks tijdens de Volvo Ocean Race 2005-06 onverstoord door. Bij de derde havenwedstrijd vol met spanning en drama, vloog de Black Betty opnieuw als eerste over de finishlijn. De Pirates of the Caribbean van Paul Cayard kon ondanks een opgeblazen spinnaker bij de laatste bovenboei toch op het nippertje de tweede plek vasthouden. Movistar met Bouwe Bekking aan het roer werd derde.

Maar het was team Brasil 1 van Torben Grael dat het meeste respect afdwong. De walploeg had welgeteld twee dagen om de boot na een woestijnrit van 4.000 km op tijd in orde te maken. Na de mastbreuk in de laatste etappe voeren de Brazilianen naar Fremantle aan de Australische westkust, waar het jacht verder per vrachtwagen werd vervoerd. De nieuwe mast werd uit London naar Sydney overgevlogen en eveneens over de weg naar Melbourne gebracht. Zaterdagochtend verschenen ze zonder enige voorbereiding aan de start en gingen ze twee rondes aan de leiding. Uiteindelijk vielen ze door een technische problemen terug van de tweede naar de vijfde positie. ABN AMRO 1 schipper Mike Sanderson sprak na afloop vol lof over Brasil 1: “Zij zijn mijn helden van de dag.”

Uitslag inport race Melbourne:
1. ABN AMRO 1
2. Pirates of the Caribbean
3. Movistar
4. Ericsson
5. Brasil 1
6. ABN AMRO 2
7. Brunel


Ik had het genoegen om deze fantastische strijd tussen zeven 70-voeters van dichtbij te mogen volgen. Je vindt de actiefoto's onder 'Fotografie'. Voor een uitgebreid wedstrijdverslag, zie www.zeilen.com. Voor de Brabantse lezers, er staat een kort interview met Hans Horrevoets van ABN AMRO 2 op de website van Nieuwsblad De Stem. Ik sprak hem direct na hun teleurstellende inport race.