Diabo Nieuws

4 sep. 2005
Team Holmatro / VX 40-klasse

Pr-ondersteuning Team Holmatro

Photo credit:

Catamarans zijn spectaculair, snel en fascinerend. Genoeg redenen dus om ze als publiekstrekker in te zetten tijdens de Volvo Ocean Race. Het olympische Tornado-duo Mitch Booth en Herbert Dercksen realiseerde het idee en kwam met de Volvo Extreme 40 cat. De zeilers richtten de VX 40-klasse op en Holmatro Marine Equipment stapte als eerste in het veelbelovende project. Want met een Grand Prix serie tijdens vijf stopovers van de Volvo Ocean Race is spektakel verzekerd.

Op maandag 29 augustus 2005 verrichtte tv-presentatrice en oud hockeyinternational Elsemieke Havenga de doop van de Holmatro II. Onder grote belangstelling spatte de champagnefles uiteen tegen de beam van de eerste Volvo Extreme 40 catamaran. Dat gebeurde in IJmuiden bij de Hiswa te Water. Glenn Bourke, CEO Volvo Ocean Race, kwam speciaal daarvoor naar Nederland en maakte het programma van de Grand Prix serie bekend. De nieuwe klasse vaart haar wedstrijden in het Spaanse Vigo, voorafgaand aan de start. Daarna tijdens de stopovers in Rio de Janeiro, Baltimore, Portsmouth en uiteraard in Rotterdam. Mitch Booth en Herbert Dercksen maken tevens zelf deel uit van Team Holmatro, respectievelijk als stuurman en tacticus.

Het is mijn taak om de klasse en Team Holmatro onder de aandacht van de Nederlandse pers te brengen en te houden. Voor meer informatie, zie www.vx40.org.