Diabo Nieuws

20 mei 2005
ABN AMRO North Sea Regatta 2005

Geslaagd zeilspektakel

Photo credit:

De heftige omstandigheden tijdens de 60ste ABN AMRO North Sea Regatta zorgden voor veel spektakel op de wedstrijdbanen. Van vrijdag 13 tot en met maandag 16 mei 2005 streden bijna 600 boten in achttien verschillende klassen om de eer. Onder hen veel bekende (ex)topzeilers. De eerste drie dagen stond er een straffe noord- tot noordwestenwind en was de zeegang enorm. Materiaal en mensen werden op de proef gesteld en op zaterdag bleven de Lasers, FD’s en catamarans zelfs aan de wal.

De Scheveningse haven was tijdelijk een groot zeilersdorp, waar gegeten, gedronken, gefeest, geprotesteerd en nagepraat werd. Het omvangrijke televisiescherm toonde de prachtige actiebeelden van de competitie. De genodigden werden met de Holland Casino VIP-ribs langs de races gevaren. Meesterkok Paul van Waarden maakte er in de ABN AMRO Captains Club een culinair hoogtepunt van. Op het strand vonden diverse activiteiten plaats.

Media
RTV West zeilde tijdens de Vuurschepenrace naar Engeland mee aan boord van de Karel met de Houte Poot. Op zondag tijdens de inshore races deden zij live radioverslag vanuit de haven. Piet Paulusma van SBS 6 presenteerde daar het weerbericht van 12 mei. De Telegraaf blikte voorafgaand aan de ABN AMRO North Sea Regatta vooruit. De Haagsche Courant pakte na een aankondiging op de voorpagina uit met een groot artikel op de achterpagina. Nautique, Zeilen en de Waterkampioen zullen aandacht aan het evenement besteden. De persberichten zijn veelvuldig online gepubliceerd.

Kortom, het was wederom een geslaagde ABN AMRO North Sea Regatta. Voor het uitgebreide beeldverslag, surf naar www.nsr.nl.